Endodontologie

Je bent hier:
null

Endodontologie bij Tandheelkunde Nunspeet

null

Endodontologie bij Tandheelkunde Nunspeet

Binnen onze praktijk in Nunspeet neemt de endodontologie een bijzondere plek in. Endodontologie is het onderdeel binnen de tandheelkunde wat zich bezighoudt met de preventie, diagnostiek en therapie van afwijkingen in het endodontium (het binnenste van een tand of kies) en de parodontale weefsels (het gebied direct om de wortel(s) van uw tand of kies.Tandheelkunde Nunspeet heeft specialisten die binnen dit vakgebied actief zijn. Het meest bekend in dit kader is de conventionele wortelkanaalbehandeling. Daarnaast omvat endodontologie ook de behandeling van tandletsels en de chirurgische behandeling van afwijkingen aan het endodontium.

Maak een afspraak voor een eerste consult

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom start een behandeling altijd met een eerste consult. Dit consult is vaak een vervolg op een door uw tandarts verstrekte doorverwijzing. Tijdens deze afspraak nemen we bij Tandheelkunde Nunspeet de tijd om met u een aantal zaken door te nemen en om kennis te maken met de behandelend tandarts. Aan de hand van één of meerdere röntgenfoto’s en het onderzoek in de mond, zal een diagnose worden gesteld. Vervolgens zal u een behandelvoorstel worden gedaan waarin alle details op een heldere wijze worden uitgelegd.

Een professionele wortelkanaalbehandeling bij Tandheelkunde Nunspeet

Binnen de endodontologie staat de wortelkanaalbehandeling (ook wel zenuwbehandeling genoemd) centraal. Het is een relatief lange behandeling die maximaal 1 of 2 uren in beslag neemt. Dit is mede afhankelijk van het feitof het om een tand of kies gaat.

Bij de wortelkanaalbehandeling wordt de pulpa van het wortelkanaal van een tand of kies verwijderd, vervolgens van binnen gereinigd met kleine vijltjes en een desinfecterende vloeistof en daarna wordt de ontstane ruimte opgevuld en hermetisch afgesloten.

Gedurende de behandeling wordt uw tand of kies verdoofd. Hierdoor heeft u geen last van alle instrumenten en desinfecterende vloeistoffen die worden gebruikt om de kanalen goed te reinigen. Na het vullen van de kanalen zal meestentijds een duurzame en definitieve restauratie worden aangebracht.

De nazorg van Tandheelkunde Nunspeet

Indien u een endodontologische behandeling of wortelkanaalbehandeling heeft gehad, besteedt Tandheelkunde Nunspeet de nodige tijd aan nazorg. Zo ontvangt u een uitgebreide instructie over de eventuele complicaties en hoe u hiermee het beste om kunt gaan. De na de behandeling ontstane napijn die kan optreden, duurt vaak enkele dagen en kan bestreden worden met gewone pijnstillers. Uiteraard begeleiden we u bij eventuele andere complicaties. Een controleafspraak zal met u worden gemaakt. Tijdens de controleafspraak wordt bekeken of de behandeling het gewenste resultaat heeft gehad.Mocht dat niet het geval zijn, wordt met u bekeken of een eventuele aanvullende behandeling gewenst is.

Wilt u meer weten over een endodontologische behandeling of wortelkanaalbehandeling? Bekijk onze tarieven of maak een afspraak. Eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op!

U kunt hier direct inschrijven als patiënt